Gin Dom Poland
do kasy suma: 0,00 zł
Menu
Polityka prywatności

§1
Informacje ogólne

  1. Szanując Twoje prawa oraz respektując obowiązujące przepisy prawa, w tym postanowienia obowiązującego od dnia 25 maja 2018r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), https://giodo.gov.pl/pl/569/9276. (dalej „RODO”)

§2 
Administrator danych osobowych

  1. Niniejsza polityka dotyczy Serwisu www, funkcjonującego pod adresem www.gindom.com
  2. Operatorem serwisu www.gindom.com oraz Administratorem danych osobowych jest: GIOVANNI COSTA GIN DOM, ul. Ks. Bpa Herberta Bednorza 2A-6,
    40-384 Katowice
  3. Adres kontaktowy poczty elektronicznej operatora: info@gindom.com 

§3 
Dane osobowe i prywatność

  1. Twoje dane pozyskaliśmy bezpośrednio wskutek Twojej zgody, podczas uzupełnienia pól formularza kontaktowego.
    O dane osobowe zostałeś poproszony w momencie zakładania konta w serwisie www.gindom.com. Są one niezbędne do zrealizowania zawartej umowy oraz kontaktu na linii  Administrator - Użytkownik.

  2. Zbieramy następujące dane osobowe:

    a) Imię i nazwisko, adres, numer telefonu, adres e-mail - podawane wskutek zgody Użytkownika, podczas uzupełnienia pól formularza kontaktowego.
    b) Adres IP - zbierany automatycznie.
    c) Cookies -nasz sklep wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania serwisu do Twoich indywidualnych potrzeb. Jeżeli nie zgadzasz się na personalizowanie serwisu, proponujemy wyłączenie obsługi cookies w opcjach przeglądarki internetowej.

  3. Serwis wykorzystuje dane osobowe w następujących celach:

    a) Prowadzenie newslettera
    b) Realizacja zawartych umów - tj. przygotowanie, pakowanie, wysyłka towarów
    c) Komunikacji Administratora z Użytkownikami w sprawach związanych z Serwisem oraz ochrony danych.

§4 Twoje uprawnienia

  1. Przysługuje Ci prawo żądania:

    a) Dostępu do Twoich danych osobowych, w tym uzyskania kopii Twoich danych (art. 15 RODO lub – jeśli ma to zastosowanie – art. 13 ust. 1 lit. f RODO),
    b) Sprostowania Twoich danych osobowych (art. 16 RODO),
    c) Usunięcia Twoich danych osobowych (art. 17 RODO),
    d) Ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych (art. 18 RODO),
    e) Żądania przeniesienia danych do innego administratora (art. 20 RODO).

  2. Przysługuje Ci prawo:

    a) Wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją – wobec przetwarzania dotyczących Ciebie danych osobowych, opartego na art. 6 ust. 1 lit. f RODO (tj. na realizowanych przez nas prawnie uzasadnionych interesach) (art. 21 ust. 1 RODO).

    Skontaktuj się z nami pod adresem: info@gindom.com, jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw. Sprzeciw w odniesieniu do wykorzystywania przez nas pliku cookie (o którym przeczytasz w sekcji “Pliki cookies”) możesz wyrazić w ramach swojej przeglądarki. Jeśli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z prawem, możesz złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

§5
Pliki cookies

  1. Plik cookie, który pozwala nam na podejmowanie działań analitycznych:

    a) Jest zapisywany w pamięci Twojego urządzenia (komputera, telefonu, itd.);
    b) Nie powoduje zmian w ustawieniach Twojego urządzenia.

  2. Korzystając z odpowiednich opcji Twojej przeglądarki, w każdej chwili możesz zarządzać plikami cookies, w tym:

    a) Usunąć pliki cookies,
    b) Blokować wykorzystanie plików cookies w przyszłości.

  3. Aby dowiedzieć się, jak zarządzać plikami cookies, w tym jak wyłączyć ich obsługę w Twojej przeglądarce, możesz skorzystać z pliku pomocy Twojej przeglądarki. Z informacjami na ten temat możesz zapoznać się wciskając klawisz F1 w przeglądarce. Ponadto odpowiednie wskazówki znajdziesz na następujących podstronach, w zależności od przeglądarki, której używasz:

    a) Firefox
    b) Chrome
    c) Safari
    d) Internet Explorer / Microsoft Edge

Jeśli nie wyłączysz wykorzystywania plików cookies w ramach swojej przeglądarki, oznacza to zgodnie z art. 173 ust. 2 ustawy Prawo telekomunikacyjne, że wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie.Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz w Wikipedii.

§6
Hosting

  1. Serwis jest hostowany (technicznie utrzymywany) na serwera operatora: Shoper.pl

§7 
Usługi zewnętrzne / Odbiorcy danych

  1. Korzystamy z usług podmiotów zewnętrznych, które wspierają nas w prowadzeniu działalności. Powierzamy im do przetwarzania Twoje dane pochodzące z ruchu na stronie Sklepu – podmioty te przetwarzają dane wyłącznie na nasze udokumentowane polecenie.
    Poniżej znajdziesz listę odbiorców Twoich danych:

    a) Operator płatności

    a) Banki
    c) Firmy kurierskie
    d) Firma hostingowa na zasadzie powierzenia  

* W związku z powyższym, Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane również przez podmioty spoza Unii Europejskiej. Właściwy poziom ochrony Twoich danych, w tym poprzez stosowanie odpowiednich zabezpieczeń, zapewnia zastosowanie standardowych klauzul ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską, o których mowa w art. 46 ust. 2 lit. c RODO.

 

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl